HOME


 
Motor tuning Elise
 

Motoren van de Elise kunnen bij ons in verschillende stadia worden opgepept. Op alle werkzaamheden garanderen wij een correcte uitlaatgas emissie zodat u nooit bang hoeft te zijn dat uw auto niet door de APK kan komen vanwege de te hoge Co uitstoot of een verkeerde Lambda-waarde..
Op alle kits wordt een garantie van zes maanden gegeven.

 • Verbetering van de ademhaling door middel van een ander luchtfilter en een ander uitlaat systeem.
  Voor de inlaat adviseren wij een Hurricane luchtfilter kit en een Trophy gasklephuis. Dit laatste heeft een iets grotere luchtdoorlaat en geeft een hoger koppel. In combinatie met een Hurricane geeft dit het hoogste rendement.

  Voor de uitlaatdemper kunt u kiezen uit diverse sportdempers waarbij wij de Larini sport -of club demper in voorraad hebben.
  Uitlaten van 2Bular worden alleen op bestelling gemaakt.


  Naast deze sportdempers is een Larini uitlaatspruitstuk de laatste stap in deze verbeteringen.
  Uiteindelijke vermogenstoename bij gebruik van de bovenstaande onderdelen is zo'n 15 pk.   
 • 160/170 PK kit; Max. Koppel
  INFO
  Deze kit is gemaakt met de gedachte van maximaal koppel, waarbij het uiteindelijke top vermogen iets minder belangrijk is.

  Door de steeds strengere milieu eisen wordt deze set nu alleen nog maar met een Emerald ECU geleverd, deze wordt op een rollenbank afgesteld.   
 • 210 PK HONDA CONVERSIE

  Onze grootste kit is een Honda iVTEC motor. Ons eerste exemplaar is klaar en kan op de clubdagen worden bekeken en getest.
  Inmiddels rijden er alweer 7 Honda-Elise's rond!


  KLIK VOOR INFO

 

Als er wordt gekozen voor het opvoeren van de standaard Rover motor is het aan te raden de auto te voorzien van een olie naar water koeler. De olietemperatuur wordt op deze manier niet te heet als de motor volledig wordt belast Ún de olie wordt tijdens de opwarm fase door de koelvloeistof sneller op bedrijfstemperatuur gebracht.


 

VanSten engineering | Rijksstraatweg 9c | 2635AC Den Hoorn | tel / fax 015-2853313